31.5.2022.

Novosti

Dan Save 2022.

Međunarodna komisija za sliv rijeke Save obilježava Dan Save 1. lipnja, utemeljen 2007. godine, Savska komisija nastoji skrenuti pozornost na sliv rijeke Save kao jedanog od “krunskih dragulja” europske prirode, kojeg karakterizira izvanredna biološka i krajobrazna raznolikost.
 
Kako je izjavio izvršni tajnik Savske komisije g. Dragan Zeljko: „Ove godine Dan Save je usmjeren na pitanja plastike i mikroplastike u našim rijekama, s ciljem uključivanja mladih naraštaja iz sliva, omogućujući da se njihov glas čuje. Kao središnji događaj organizira se virtualni okrugli stol u suradnji sa Savskim parlamentom mladih i projektom “Plastični gusari – Go Europe!” uz aktivno sudjelovanje 5 srednjih škola iz zemalja sliva rijeke Save.


 
Dan Save i dalje će naglašavati važnost brižne zaštite, savjesnog korištenja i zaštite od štetnih posljedica po vodne resurse sliva rijeke Save, koji su sastavni dio i preduvjet održivog razvoja svih pribrežnih zemalja i cijele regije i vitalni izvor vode za svoje ljude, ekosustave i gospodarstva.
 
Svi koji žele sudjelovati na Okruglom stolu, koji će se održati 1. lipnja 2022. u 12 sati, interes mogu izraziti slanjem e-maila na isrbc@savacommission.org.