Савска комисија

Међународну комисију за слив ријеке Саве чине по два представника сваке Стране потписнице Оквирног споразума о сливу ријеке Саве, које су и чланице Савске Комисије. Представници чланица Савске комисије, један члан и један замјеник члана, имају један глас у Савској комисији. Савска комисија има предсједавајућег који представља Савску комсију. 

У складу са "Споразумом о сједишту", Сједиште Саве комисије је у Загребу, у Републици Хрватској. Савска комисија има међународни правни капацитет и правни субјективитет неопходан за вршење својих функција у Републици Хрватској и ужива статус међународне организације са уобичајеним привилегијама и имунитетима. Влада Републике Хрватске обезбједила је мјесто за рад Савске комисије и њеног Секретаријата са сједиштем у Загребу. 

Фoтo: 53. седница Савске комисије – Загреб, 25.-26.2.2020.
Сједнице Савске комисије затворене су за јавност уколико се не одлучи другачије. На сједницама, Савска комисија покреће обраду специфичних питања  и усваја одлуке и препоруке. Одлуке и препоруке се доносе једногласно. Учествовање посматрача на сједницама Савске комисије уређује се у складу са процедуром којом је регулисан статус посматрача. 

Званични језици Савске комисије су службени језици у употреби у Босни и Херцеговини, хрватски, словеначки и српски. Радни језик у Савској комисији је енглески.