3.7.2018.

Sessions-meetings

49. сједница Савске комисије

49. сједница Савске комисије одржана је у Карловцу, 3. и 4. јула 2018. године, у просторијама Aquaticа - слатководног акваријума Карловац.

 

На сједници су рекапитулирани резултати 7. Састанка држава Страна Оквирног споразума о сливу ријеке Саве одржаног на Бледу 7. јуна 2018. године, те су размотрена текућа питања спровођења Оквирног споразума. Посебна пажња била је посвећена активностима у вези пројеката и пројектним приједлозима који се односе на израду 2. Плана управљања сливом Саве, планом управљања ризика од поплава те израдом система прогнозирања и упозоравања на поплаве у сливу ријеке Саве. У области пловидбе, размотрен је статус обнове и развоја пловног пута ријеке Саве, као и функционисање система за подршку националним тијелима одговорним за инспекцију безбједности пловидбе. Такође су разматране активности у вези са хидролошким и хидрауличким моделовањем.

У оквиру спровођења сарадње са партнерима и посматрачима, презентован је интегрисани развојни пројекат Сава - Дрина коридор (Свјетска банка), “Бијела књига – Ријека Сава: пријетње и потенцијал очувања” (Euronatur), статус израде стратегије прилагођавања климатским промјенама, као и статус пројекта GEF DYNA – о хидроморфологији и обнови ријеке Дунав (WWF).
Mјesto догађаја Јавна установа AQUATIKA - Слатководни аквариј Карловац
Почетак 03.07.2018.
Завршава 04.07.2018.